Mulakan Bismillah sebelum membaca, Jadikan amalan sepanjang masa, Maaf dipohon tersilap bicara, Ini sekadar renungan bersama.. ^_^
"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

Saturday, 27 October 2012

x perfect..

'eah,aku tengok muka kau dari jauh cantik jer..rupenyer,dekat camnih muka hodoh.' sejurus itu,tanpa rasa bersalah diketawakan sahabatnya yang seorang itu.Apa yang u all rase kalau ada diantara sahabat u all cakap tak berlapik macam contoh tadi.Marah?Geram?Rasa macam nak balas jer kan..hehehe.Rileks..calm down my sisters and brothers.Kita jangan tambahkan dosa kita dengan membalas balik dan cuba sakitkan hati mereka balik.Itu bukan jalan penyelesaiannya.Kemungkinan besar ada diantara kita yang pernah laluinya.Ingat,cuba selesaikannya dengan baik.Cuba kita nasihatkan 'dia' baik-baik.Jangan pernah kita manyakiti hati saudara2 kita.Ia adalah ujian untuk melihat tahap kesabaran kita.Yang mulut 'tak berlapik' pun,ingat-ingatlah!!x ade seorang manusia pun di dunia ini yang perfect.even anda mempunyai raut wajah yang memukau pandangan mata yang melihat,namun mesti ade yang terkurang.hmm..tu saja.Peringatan buat anda juga buat diri saya yang tidak pernah lepas dari membuat khilaf.. RENUNG-RENUNGKAN...^_^

2 comments: