Mulakan Bismillah sebelum membaca, Jadikan amalan sepanjang masa, Maaf dipohon tersilap bicara, Ini sekadar renungan bersama.. ^_^
"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

Monday, 28 December 2015

doakan ye.. :)

assalammualaikum, kaifa halukum? (Apa khabar?)


InsyaAllah, akak dalam fatrah imtihan. So, no faceboking, no twittering, no bloging..

Untuk entry ni, akak just nak mohon doa daripada kalian semua. And untuk yang bakal menghadapi final exam juga, moga berjaya dan moga dipermudahkan menjawab exam.

Bye...salam. :)



Tuesday, 6 October 2015

Kembali padaNYA


Bila Tuhan jentik hati untuk berubah..

SubhanAllah.. Maha Suci Allah..

Mengalir air mata..

Merindu kalamNya..


Mengalir air mata..

Meencari sejadah untuk bersujud padaNya..


Mengalir air mata..

Mengadu hanya pada DIA..



Ya Allah..

Aku terus merindu..

Merindu dan terus merindu untuk bersujud padaMu..



Tuesday, 17 March 2015

Rindu

Bismillahirrahmanirrahim..

Semoga nukilan akak ni bukanlah hanya nukilan semata-mata. Bukan juga yang sia-sia. Andai ia tidak patut berada di sini, tegur akak.. InsaAllah, post-post berkenaan akan didelete..


Subhanallah.. Hari ni akak terasa rindu..rindu sesuatu..

Twin dan akak..

Beza kami sangat ketara. Mungkin.

Walaupun ramai yang kata kami kembar seiras. Di mana ada twin akak, kat situ jugalah ada akak.


So, ramai yang beranggapan kami sama. Daripada minat, and everything. Akak hanya mampu tersenyum. Begitu juga twin..


For sure, akak pretty strict actually. on time.
And she is not as me. Twin akak maklum sangat.

Kadang-kadang akak tinggal saja dia and pergi kelas dulu..


Dan dia...
tak kesah...


She is not kind of boring person...
And me quite different with her...




Dia bukanlah seorang yang pemarah.

Tetapi penyabar..

Dia bukanlah seorang yang suka bercakap pasal orang...

Dia bukanlah seorang yang suka menyakitkan hati orang..


Walau seberat mana tekanan yang ditanggung,

Dia tidak suka menyakitkan hati insan tersebut..



Cuma...

Cuma...

Akak harap dia sedar,

Akak harap dia terjaga,

daripada mimpi yang sementara ini..


Tujuan kami hanya satu...

MENCARI REDHANYA....


Rindunya akak pada dirinya yang dulu..

Suatu ketika dulu..

Sehebat mana adam itu, dia cuba menjaga hatinya...



Adik...

Akak rindu kamu yang dulu..


Kalau si dia mencintaimu kerana agamamu..

Biar dia berjumpa pada walimu..

Bukan melalaikanmu...


Ingat..

Kita 'mawar agama'..


Dulu dan sekarang tiada beza dik..

Yang beza cuma kaki kita sudahpun melangkah ke alam universiti..


Akak tahu...

Antara akak dan adik...

Ramai yang selesa dengan adik...

Sedikit pun akak tak cemburu dan marah..


Tetapi, akak cemburu dan marah bilamana dia ambil masa akak bersama awak..

Akak bukan seorang yang suka seseorang insan lebih-lebih lagi yang ajnabi melalaikan awak..

Akak tak suka..


Akak seboleh mungkin untuk menjaga hati kita..

Menjaga hati orang tua kita...



Akak harap...

Akak harap...

Kita masih layak menjadi mawar agama yang suci bersih adik..

Cinta kita hanya pada Dia..

Jikalau si dia hadir..

Biarlah dia seorang yang menguatkan lagi cinta kita kepada DIA...




Akhir kalam...

Akak rindu kita yang dulu...


Kita sama-sama nak jadi anak dan wanita solehah kan...

InsyaAllah..bersama-sama memimpin tangan keluarga kita ke Jannah... Ameen..