Mulakan Bismillah sebelum membaca, Jadikan amalan sepanjang masa, Maaf dipohon tersilap bicara, Ini sekadar renungan bersama.. ^_^
"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah, maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan."
-Hassan Al Basri-

Thursday, 28 November 2013

Ekspedisi Tarbiyah ke Bukit Broga..



( View Bukit Broga.. Thanks pak cik google. )



Ekspedisi Tarbiyah!!
.
.
.
Mendaki bukit Broga..
.
.
.
Seronk rasanya bila buat aktiviti-aktiviti macam ni sekali-sekala.

Merehatkan minda yang serabut.Huh.( Tak serabut mana pun )


Tapi, BEST lah!! ^_^

Rasa macam nak pergi lagi.

Tengok ciptaan Allah yang indah daripada tempat yang tinggi.

SubhanAllah!! Cantik sangat. Nak tunjuk pemandangannya, tak ambil gambar pula.
Just ambil gambar kenangan saya dan rakan-rakan di situ. Tu pun guna phone kawan. Al-maklumlah, phone mahal sangat sampai orang nak..huhu ( gurau jer ). Allah dah tetapkan. Now, just guna phone biasa. Alhamdulillah. Dapat juga call family..


(Proceed..)

Ada sampai part yang boleh tahan curam tu, memang menggigil kaki kot nak naik. Rasa dah give up. Tapi, bila Munawarah ( sahabat saya ) cakap " MUSLIMAH MANA BOLEH LEMAH! ", terus semangat semula. Nampak tak permainannya di situ.. :D




( tak curam mana pun sebenarnya.. :) )




Yang paling seronok, bila dah jejakkan kaki ke puncaknya. Seriously..Best!! View memang cantik..
Hmm.. Seronok, seronok juga..jangan lupa mulut tu ucap ' SubhanAllah '. Seronok dapat, pahala pun dapat..



Sharing is caring. Just sharing my experince there.. :)








No comments:

Post a Comment